Vaak komt het voor, dat nadat een SSL certificaat geinstalleerd is, en ook werkend is, de URL balk van de browser toch geen slotje getoond wordt. Google Chrome laat dan ook vaak de melding "Onveilig materiaal geblokkeerd" zien.

Dit komt omdat uw website dan nog linkjes bevat die beginnen met http:// in plaats van https://

Om snel erachter te komen welke linkjes dit zijn, kunt u uw website testen op bijvoorbeeld https://www.whynopadlock.com

De test laat dan zien welke linkjes aangepast dienen te worden. Nadat u de linkjes heeft aangepast zou het probleem opgelost moeten zijn.